કીર્તન મુક્તાવલી

મંદિર ઈશ્વર કી પહેંચાન પાવે શાંતિ જહાં ઇનસાન

૨-૧૦૩૮: સાધુ અક્ષરજીવનદાસ

Category: નૃત્ય ગીતો

ૐ શાંતિઃ શાંતિઃ

ૐ અસતો મા સદ્‍ગમય, તમસો મા જ્યોતિ ર્ગમય,

મૃત્યો ર્મા અમૃતઙ્‍ગમય । ૐ શાન્તિઃ શાન્તિઃ શાન્તિઃ ॥

સર્વેઽત્ર સુખિનઃ સન્તુ, સર્વે સન્તુ નિરામયાઃ ।

સર્વે ભદ્રાણિ પશ્યન્તુ, મા કશ્ચિદ્ દુઃખમાપ્નુયાત્ ॥

હરિઃ ૐ દ્યૌઃ શાન્તિરન્તરિક્ષગૂઁ શાન્તિઃ પૃથિવી, શાન્તિરાપઃ શાન્તિ

રોષધયઃ શાન્તિઃ ।

વનસ્પતયઃ શાન્તિ ર્વિશ્વે દેવાઃ, શાન્તિ ર્બ્રહ્મ

શાન્તિઃ સર્વગૂઁ, શાન્તિઃ શાન્તિરેવ શાન્તિઃ સામા, શાન્તિરેધિ ॥

હરિઃ ૐ યતો યતઃ સમીહસે તતો નોઽઅભયઙ્ કુરુ ।

શન્નઃ કુરુ પ્રજાભ્યો ભયન્નઃ પશુભ્યઃ ॥

હરિઃ ૐ વિશ્વાનિ દેવ! સવિત ર્દુરિતાનિ પરાસુવ ।

યદ્‍ભદ્રન્તન્નઽ આસુવ ॥

ૐ શાંતિઃ શાંતિઃ શાંતિઃ સુશાંતિર્ભવતું

મંદિર ઈશ્વર કી પહેંચાન, પાવે શાંતિ જહાં ઇનસાન,

પાવે શાંતિ જહાં ઇનસાન, સભી કા મંદિર આશ્રય સ્થાન,

મંદિર ઈશ્વર કી પહેંચાન, પાવે શાંતિ જહાં ઇંસાન... ૧

નીંવ સે લે કર ચોટી તક યે મંદિર પાવનકારી,

દુઃખીયા રોગે મીટે સભી દુઃખ, ઈશ્વરકી કરુણા પ્યારી,

મીટ જાવે સંતાપ સારા, બદલ જાયે ઇનસાન,

મંદિર ઈશ્વર કી... ૨

ભક્તો કી પ્રભુ સુને પ્રાર્થના, શ્રદ્ધા સુમન સ્વીકારે,

ભવજલ તારક ના કોઈ દુજા વોહી પાર ઉતારે,

એક સુત્રમેં સબકો બાંધે બઢે આન ઔર શાન,

મંદિર ઈશ્વર કી... ૩

ૐ નમઃ પરમાત્મને સ્વામિનારાયણાયઃ

ૐ નમઃ ભગવતે વાસુદેવાયઃ

ૐ નમઃ શિવાયઃ ૐ નમઃ શિવાયઃ

બહેતી તામ્ર કલશ જલ ધારા ઘુમ્મટ ઘંટારવ ગુંજે,

કુંકુમ અક્ષત ચંદન માલા પ્રભુ કે ચરણ કો પૂજે,

અક્ષરધામ લે જાને દેતે પ્રમુખસ્વામી વરદાન,

મંદિર ઈશ્વર કી... ૪

Mandir īshvar kī pahenchān pāve shānti jahā inasān

2-1038: Sadhu Aksharjivandas

Category: Nrutya Gito

Aum shāntihi shāntih

Aum asato mā sad‍gamaya, tamaso mā jyotir-gamaya, mṛutyo rmā

Amṛutangamaya |

Aum shāntihi shāntihi shāntihi ||

Sarve’tra sukhinah santu, sarve santu nirāmayāhā |

Sarve bhadrāṇi pashyantu, mā kashchid duhkhamāpnuyāt ||

Harihi aum dyauhau shāntir-antarikṣhagūn-shāntihi pṛuthivī, shāntirāpah shānti

roṣhadhayah shāntihi |

Vanaspatayah shānti rvishve devāh, shāntir-brahma

shāntihi sarvagūn, shāntihi shāntirev shāntihi sāmā, shāntiredhi ||

Harihi aum yato yatah samīhase tato no'abhayan kuru |

shannah kuru prajābhyo bhayannah pashubhyah ||

Harihi aum vishvāni deva! savit rduritāni parāsuv |

yad‍bhadrantanna’ āsuv ||

Aum shāntihi shāntihi shāntihi sushāntirbhavatum

Mandir īshvar kī pahenchān, pāve shānti jahā insān,

Pāve shānti jahā insān, sabhī kā mandir āshray sthān,

Mandir īshvar kī pahenchān, pāve shānti jahā insān... 1

Nīv se le kar choṭī tak ye mandir pāvankārī,

Dukhīyā roge mīṭe sabhī dukh, īshvarkī karuṇā pyārī,

Mīṭ jāve santāp sārā, badal jāye insān,

Mandir īshvar kī... 2

Bhakto kī Prabhu sune prārthanā, shraddhā suman svīkāre,

Bhav-jal tārak nā koī dujā vohī pār utāre,

Ek sutrame sabako bāndhe baḍhe ān aur shān,

Mandir īshvar kī... 3

Aum namah Paramātmane Swāminārāyaṇāyah

Aum namah Bhagavate Vāsudevāyah

Aum namah Shivāyah, Aum namah Shivāyah

Bahetī tāmra kalash jal dhārā ghummaṭ ghanṭārav gunje,

Kumkum akṣhat chandan mālā prabhu ke charaṇ ko pūje,

Akṣhardhām le jāne dete Pramukh Swāmī varadān,

Mandir īshvar kī... 4

loading