કીર્તન મુક્તાવલી

સિતસાન્દ્ર સદ્‍વસનાલિનં... (શ્રીધર્મનન્દન સ્તોત્રમ્)

૨-૧૯૦૦૩: અચિંત્યાનંદ બ્રહ્મચારી

Category: સંસ્કૃત સ્તોત્રો

સિતસાન્દ્ર - સદ્‍વસનાલિનં વરમાલ્યમંજુલમાલિનં

 ચલિતાલિનં પૃથુમાલિનં નવપુષ્પભૂષણશાલિનમ્ ।

વૃષપાલિનં શ્રિતલાલિનં જપમાલિકા-પરિચાલિનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૧॥

મલજાલભૃત્ - કલિકંડનં જનમિત્ર - સજ્જનમંડનં

 સ્મરતંડનં મદભંડનં કૃતદુષ્ટમાનવ - દંડનમ્ ।

જિત - ચંડનં સ્મયકંડનં કૃતભૂરિ - દુર્મતખંડનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૨॥

વૃષવૈરિ - દર્પવિદારિણં શ્રિતજાત - સંસૃતિહારિણં

 અવતારિણં શુભકારિણં મણિહેમ-ભૂષણધારિણમ્ ।

જનભન્દનં મુનિવન્દનં પરિચર્ચિતોત્તમચન્દનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૩॥

જિતદોષણં શ્રિતતોષણં કૃતધર્મવંશ - વિપોષણં

 ક્ષતરોષણં શ્રુતજોષણં નિજભક્ત-માનસપોષણમ્ ।

જનબોધનં મતિશોધનં પ્રિયનમ્ર - શાન્ત - તપોધનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૪॥

હૃતભક્તિ - મજ્જનવાસનં શતકોટિભાકસ્કરભાસનં

 જનશાસનં ગરુડાસનં સ્વનુરક્તભક્ત - સભાસનમ્ ।

હૃતશોચનં ઘનરોચનં કૃતબદ્ધજીવ - વિમોચનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૫॥

ભુવનોદ્‍ભવાદિવિધાયિનં ભવહારિ-સદ્‍ગુણનાયિનં

 અનપાયિનં સુખદાયિનં હિતકારિ-સજ્જનયાયિનમ્ ।

જનપાવનં સ્વજનાવનં શુભધર્મભક્તિ - વિભાવનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૬॥

નિજભક્ત - પદ્મવિકાશિનં દુરતિક્રમાર્તિ-વિનાશિનં

 સ્વવિલાસિનં મતિદાશિનં પ્રિયદંભહીન-નિરાશિનમ્ ।

ક્ષતખેદનં શુભવેદનં યમદૂત - ભીતિવિભેદનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૭॥

અસુરાંશ દેશિકગંજનં શ્રિતવૃન્દ - માનસ - મંજનં

 નિજરંજનં ભવભંજનં ગુણનીરરાશિ - નિરંજનમ્ ।

મુનિમાનનં પ્રિયકાનનં નવપદ્મચન્દ્ર - વરાનનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૮॥

નૃપદેવમુક્ત - સભાજિતં શ્રુતિશાસ્ત્રવેદિ-સભાજિતં

 સકલાજિતં સુજનાજિતં ગુણભાજિવાજિ-નિરાજિતમ્ ।

શ્રિતનોદનં મુનિમોદનં દલિતક્ષમા-ખિલતોદનં

 પ્રણમામિ ધર્મસુતં હરિં શુભકારિ-સદ્‍ગુણમાલિનમ્ ॥૯॥

Sitasāndra sadvasanālinam... (Shrī Dharmanandan stotram)

2-19003: Achintyanand Brahmachari

Category: Sanskrut Stotro

Sitasāndra - sadvasanālinam varamālyamanjulamālinam

 Chalitālinam pṛuthumālinam navapuṣhpabhūṣhaṇashālinam |

Vṛuṣhapālinam shritalālinam japamālikā-parichālinam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||1||

Malajālabhṛut - kalikanḍanam janamitra - sajjanamanḍanam

 Smaratanḍanam madabhanḍanam kṛutaduṣhṭamānav - danḍanam |

Jit - chanḍanam smayakanḍanam kṛutabhūri - durmatakhanḍanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||2||

Vṛuṣhavairi - darpavidāriṇam shritajāt - sansṛutihāriṇam

 Avatāriṇam shubhakāriṇam maṇihema-bhūṣhaṇadhāriṇam |

Janabhandanam munivandanam paricharchitottamachandanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||3||

Jitadoṣhaṇam shritatoṣhaṇam kṛutadharmavansha - vipoṣhaṇam

 Kṣhataroṣhaṇam shrutajoṣhaṇam nijabhakta-mānasapoṣhaṇam |

Janabodhanam matishodhanam priyanamra - shānta - tapodhanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||4||

Hṛutabhakti - majjanavāsanam shatakoṭibhākaskarabhāsanam

 Janashāsanam garuḍāsanam swanuraktabhakta - sabhāsanam |

Hṛutashochanam ghanarochanam kṛutabaddhajīv - vimochanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||5||

Bhuvanod‍bhavādividhāyinam bhavahāri-sadguṇanāyinam

 Anapāyinam sukhadāyinam hitakāri-sajjanayāyinam |

Janapāvanam swajanāvanam shubhadharmabhakti - vibhāvanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||6||

Nijabhakta - padmavikāshinam duratikramārti-vināshinam

 Swavilāsinam matidāshinam priyadanbhahīna-nirāshinam |

Kṣhatakhedanam shubhavedanam yamadūt - bhītivibhedanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||7||

Asurānsha deshikaganjanam shritavṛunda - mānas - manjanam

 Nijaranjanam bhavabhanjanam guṇanīrarāshi - niranjanam |

Munimānanam priyakānanam navapadmachandra - varānanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||8||

Nṛupadevamukta - sabhājitam shrutishāstravedi-sabhājitam

 Sakalājitam sujanājitam guṇabhājivāji-nirājitam |

Shritanodanam munimodanam dalitakṣhamā-khilatodanam

 Praṇamāmi Dharmasutam Harim shubhakāri-sadguṇamālinam ||9||

loading